Home > Wonen

Wonen

Van Ostadestraat 45-47 is een duurzame woongemeenschap voor mensen uit de laagste inkomensgroepen. Vrijwel alle bewoners oefenen een zelfstandig beroep uit in de creatieve of dienstverlenende sector.
De belangrijkste verbindende factor tussen alle bewoners is de keuze voor deze specifieke manier van wonen: een gedeelde verantwoordelijkheid voor het pand en zijn omgeving. De contacten tussen de bewoners verschillen onderling en in eerste instantie gebaseerd op persoonlijke voorkeuren. Regelmatig ontstaan kort- of langlopende samenwerkingsverbanden. Deze variŽren van het uitlenen van apparatuur voor lowbudget filmproducties tot een bewoner uit de IT-sector, die het computernetwerk voor de bewoners onderhoudt.
De huur kan nog steeds op een laag niveau worden gehouden. Op deze manier blijft onze zelfverkozen manier van wonen en werken een reŽle mogelijkheid. Er wordt door verschillende bewoners relatief veel tijd gestoken in werk zonder dat hier aan verdiend wordt. Financieel niet rendabele projecten kunnen daardoor uitgevoerd of ondersteund worden, projecten die de bewoners maatschappelijk of artistiek gezien relevant vinden en het huns inziens verdienen om te worden gerealiseerd.
 
 
 
Een ogenblik geduld... de informatie wordt binnengehaald.